петак, 17. фебруар 2012.

DIY (Kako napraviti narukvicu)

     Kao što sam juče obećala .TA NA NA NA...Moja narukvica.Proces njenog nastajanja je najavljen u  predhodnom postu . Dakle idemo redom.
    Potrebno za izradu narukvice:
    1.perlice
    2.kopče i alkice
    4.makaze
    5.ova malena klešta ili takozvane cvikcangle (valjda)
    6.igla i konac (ili struna)
    7.parče tkanine
1.Od tkanine treba napraviti 3 trakice širine 3cm.Jedna trankica je tolike dužine da je možete dva puta obmotati oko ruke,do su ostale dve pola od te dužine.Pošto svi imamo različiti obim zgloba , najbolje je tako izmeriti.
2.trakice umotati tako liče na tanak kaišić.Zatim ivicu opšiti kako se traka ne bi raznizala.Ovo se moze uraditi i ručnio i mašinski,kako je kome zgodnije.Ja sam ručno obradila.
3.Prvu najdužu trakicu provući kroz jednu rupicu,tako da oba kraja budu iste dužine.

 4.Na sredinu trake provući iglu sa koncem i na nju nanizati perle.Perle treba da budu za jednu tećinu duže od jedne polovine trake.Sad imamo tri kraja i pletemo pletenicu. 5.Kada pletenicu ispeltemo, krajeve trakica od tkanine spojiti i prošiti koncem.
 6.Perle provući kroz rupicu kao na slici dole .7.Pošto će ostati deo perli koji je duži, njega provući kroz pletenicu na dva mesta (po želji) , i kraj koji viri prošiti da se ne bi video (podvući pod tkaninu).
 8.Osatale su još dve trakice.Njih pojedinačno spojte za jednu ,pa za drugu alku.Nanižite još četiri puta perlice i zakačite ih na alke.Pomoću malenih klešta namestite kopču.  Nadam se da vam se dopada.


P.S.Potrudiću se da neki naredni tutorial bude bolji.Ipak je ovo moj prvenac. 


POZDRAV 

13 коментара: